Onze uitdaging

Er zijn 2 merkwaardige uitdagingen die u kunt aangaan tijdens uw Ski Peak vakantie die u toelaten trots te zijn op zichzelf.

Als u de uitdaging aangaat zullen man, en vrouw, u moeten bewonderen als sportlegende en overwinnaar.


De 'Champagne' afdaling

‘s Werelds beste verticale aaneengesloten afdaling gelinkt aan een liftsysteem (3300m-1100m) - De beroemde Champagne afdaling.

Ga je graag een uitdaging aan? Wel dit is een van de grootste en beste in de sneeuw! Vertrek vanuit Vaujany naar Pic Blanc op 3300 meter (te bereiken in iets minder dan 45 minuten) en start de ongelooflijke afdaling via de wereldbekende piste Tunnel, ga verder via Les Rousses en La Fare. Via een combinatie van zwarte en rode pistes daal je meer dan 2000 meter af zonder een lift te nemen. Het is een geweldig gevoel van voldoening en geeft je een energiestoot.

Het feest krijgt ‘s avonds nog een staartje in de chalet. Want dit resultaat wordt beloond met een fles CHAMPAGNE! (Je moet deze afdaling afgewerkt hebben met een Ski Peak rep om aanspraak te kunnen maken op een fles champagne en je moet ouder zijn dan 18 jaar)

Champagne run2

De 8000m uitdaging - 'Ski Everest'

Ook al ligt de top van de Mount Everest op bijna 9000 meter, we bieden u ‘maar’ een 8000 m lange afdaling. Bent u er klaar voor? Dit is een unieke ervaring en voor sommigen dé reden om voor Vaujany en Ski Peak te kiezen. De kans om een indrukwekkende skiprestatie te leveren. Een afdaling van 8000 m.

Een afdaling van 8000 meter.

Ieder die deze vier fantastische afdalingen met een verval van 2000 m heeft volbracht, zonder tijdens de afdaling één skilift te nemen, mag trots op zichzelf zijn.

  • Le Pic Blanc 3330 m naar La Villette 1295 m
  • Le Pic Blanc 3330 m naar L’Enversin d’Oz 1125 m
  • Le Pic Blanc 3330 m naar Oz en Oisans 1350 m
  • Le Pic Blanc 3330 m naar Gorges de Sarenne 1510 m

Vroeger zou niemand u geloofd hebben. Maar sinds 2009/10 kunt u de First 8000 m laten afstempelen op uw skipistekaart. Dit kan door het skilift personeel worden gedaan, zowel aan begin van de Pic Blanc kabelbaan als bij aankomst op elk van de vier afdalingen.

Uw tocht wordt dan geregistreerd bij de Pistes Services en, in ruil voor een Euro, krijgt u een diploma. Bovendien gaan de opbrengsten naar de liefdadigheidsinstelling “À Chacun son Everest” (elk zijn Everest). Dit project is opgezet door dokter Christine Janin, ten behoeve van ernstig zieke kinderen. Zij worden aangemoedigd om ondanks hun tegenspoed, een doel te bereiken. En zo hebt u de Everest geskied met Ski Peak!

EverestAbove the clouds