Video's van het skigebied

‘Een plaatje is 1000 woorden’ en een video vertelt je alles. Neem een kijkje wat Vaujany en Alpe d’huez te bieden hebben.


Legendarische Hellingen

Skiën in Vaujany en Alpe d’Huez betekent skiën op legendarische pistes. Heb je de tunnel of de Sarenne al geprobeerd? Start op Pic Blanc, op 3330 meter hoogte, en ski zonder stoppen tot op 1130 meter hoogte via La Fare!

Neem de tunnel door de berg om de piste de Tunnel te bereiken, enkel voor zeer goede skiërs! Of ski 16 km non stop op de Sarenne! Eindig uw toffe afdaling via de tunnel met de piste La Fare, u kunt meer dan een uur skiën zonder één lift te gebruiken.

Col de Cluy is een stukje ongerepte natuur!


Off-piste

U vertrekt (met een gids) en laat de pistes achter zich! De pistes en liften tot op 3330 meter in Alpe d’huez brengen u naar de mooiste off piste afdalingen in de Alpen. Word een met de natuur en laat je sporen achter in de verse poedersneeuw. Combe Charbonnière, Pyramide, Grand Sablat, Clavans, Col de l'Impo,...en keer terug naar de bewoonde wereld met een helikopter!


Ski-en après-ski

Zon en skiën! Terrasjes, zon, entertainment en plezier… In 1 woord; VAKANTIE. De Folie Douce maakt nu deel uit van het skioord. Dit draagt bij tot en nog betere sfeer en maakt het dus af.

Vergeet niet dat je ski pas je meer toelaat dan enkel skiën – je krijgt ook toegang tot het sleeën, de schaatsbaan, het zwembad, het sportcentrum enz.Boardercross en Slalom

De Alped’Huez bordercross is een unieke ski ervaring, je voelt je net als in een computerspel! Op de slalom sector krijg je elke morgen een show te zien tijdens de skischool wedstrijden alsook grotere regionale en nationale competities. Vergeet ook het wekelijkse nachtskiën niet!

De video wordt u voorgesteld door de lokale boardercross-en slalomkampioenen Ophélie David en Gauthier de Tessieres.


Skiën met het gezin

Vaujany, en het omliggende Alpe d’Huez, houden van gezinnen en gezinnen houden van deze skioorden: aangepaste pistes, geruststellende bewegwijzering, goedkopere skipassen, mooi weer en een aangename sfeer voor gezinnen. Er is voor elk wat wils: skiën voor alle niveaus, zonneschijn, terrasjes en après ski activiteiten!


Snowpark

Vaujany heeft zijn eigen Snowpark met 4 jumps en verschillende rails. Wilt u meer dan dit? Dan is er Alped’Huez waar verschillende wintersporten te vinden zijn. Check het Snowpark in Alpe d’Huez dat niet enkel voor experts ontworpen is maar ook voor beginners. Dit is het favoriete plekje van Arthur Moraeu, die bekend is geworden door de SFR Tour!

Freestylers, snowboarders en skiërs in een park vanaf 9 uur ‘s morgens tot de liften sluiten… De ideale plek om je tricks te filmen!

Je kunt ook het ‘freestyle video park’ gebruiken en met 1 klik je video via het internet versturen.


Off-piste en freestyle

Dit is de video van Jay in 2011 wanneer hij deelnam aan een wedstrijd om sponsoring te krijgen. Hij kon zijn doel niet bereiken maar wij vinden hem een supertalent op 2 planken!


Off Piste - de Grand Sablat

Dit is een filmpje van 2010 met het Purkhardt gezin. De route heet de Grand Sablat, start vanaf de top van Pic Blanc en gaat achterom. De afdaling eindigt in een klein dorpje genoemd Calvans. De beste manier om het skioord terug te bereiken is met een helikopter, wat best wel spannend is. Een alternatief is om het laatste stukje niet te doen en 15 minuten omhoog te wandelen naar Chalet du Sarenne. Dit is de moeite waard, een ecovriendelijke hut waar dieren vrij rondlopen en gasten verwelkomd worden met huisgemaakt abrikozensap en worst.


POEDER!

Dit is een filmpje van een volledige afdaling met Jay en zijn vrienden in uitstekende omstandigheden. Het werd gefilmd in Villard Reculas en laat ons wegdromen over het witte poeder.