Andere activiteiten

We weten dat skiën en snowboarden niet voor iedereen is weggelegd. Of misschien hebt u gewoon even een dagje genoeg van het skiën. Er zijn genoeg andere dingen te beleven om u een hele week bezig te houden.


Bergwandelingen

Voor een niet-skiër raden we de raketwandeling met Vaujany’s eigenste gids aan. Prachtige omgevingen lachen u toe op een traag tempo waardoor u kunt genieten van chamois en chevreuils. Avondwandelingen zijn ook mogelijk.

  • Alain Hilton
  • Tel: +33 (0) 4.76.79.88.71 of +33 (0) 6.85.73.53.41
  • E-mail: nathalain51@free.fr

Langlaufen

Weggaan van de menigte en terug naar de basisbeginners

Eenvoudig te leren en goede oefening, deze vorm van skiën kan zo langzaam of snel als u wilt - de paden zijn meestal vlak zodat uw snelheid afhankelijk is van hoe energiek u wilt zijn!

Er zijn ongeveer 50 km langlaufroutes in Alpe d'Huez die voor de klassieke (parallel ruts) of schaatsstijl worden verzorgd. Deze zijn samengesteld uit een track genaamd de Brandes Loop (dichtbij de altiport), die wordt beschouwd als de makkelijkste, een blauwe 10km lus genaamd de Poutran en een rode 20km track bekend als de Loop of the Lakes, die het moeilijkst van hen is. U heeft toegang tot deze lussen als u in Oz of Vaujany via de skiliften verblijft. Bekijk de langlaufkaart voor een uitzicht op de paden.

De rust van langlauflozen (ook wel bekend als Nordic) is ideaal voor iedereen die rustig en rustig vindt, of de piste te druk of te steil vindt. Het is een geweldige vorm van aërobe oefening en men kan zo energiek of langzaam als je wilt, terwijl het ontspannen tempo het rustiger maakt om de omgeving te genieten!


Sleehonden

Wilt u graag de omgeving hoger op de berg eens zien maar niet op die planken die men ski’s/snowboards noemt? In Alpe d’Huez gaat u een Scandinavisch avontuur tegemoet met een roedel husky’s. De routes die worden gevolgd zijn wandelpaden en uitzichtpunten. U zult uitleg krijgen en woorden aanleren om de honden te kunnen sturen. Een voorbeeld van deze woorden is de klassieker ‘Mush’!

U krijgt de keuze vooraan te zitten of achteraan te staan. Wees u ervan bewust dat u zich goed moet vasthouden. Het is een heel populaire activiteit dus reserveer ten minste 48 uur op voorhand.

30-50€ voor volwassenen en 20-40€ voor kinderen.


Sneeuwscooter ritten

Ontdek wat alpine plezier op 2100m op het middenstation DMC. Degenen die van snelheid genieten, zullen graag een krachtige sneeuwscooter rijden (zoals een motorfiets met rupsbanden) rond de Alpe d'Huez.

Geniet van de verschillende dimensies van het rijden; Snijdraaien, versnellen in een rechte lijn, stijgen en afdalingen. Sneeuwscooters zijn een geweldige manier om Alpe d'Huez te verkennen, vooral als je ze kunt rijden als het resort het rustigst is. Verdwijnen in de lege sneeuwvelden bij de Lac Besson op je scooter met je eigen gids.

Vergeet niet om warm te wikkelen, vooral als u na het donker gaat, en breng bril als er poeder is.

  • Espace Moto Neige
  • 04.76.11.33.05 – 06.88.51.69.06
  • info@espacemotoneige.com

Een vlucht in een helikopter of vliegtuig

Leun achterover en geniet van de bergen van op een nog hoger punt! De dagelijkse panorama helikoptervluchten zijn beschikbaar (als het weer het toelaat) vanuit Alpe d’Huez Altiport. Pleziervluchtjes, eerste vluchten, foto’s, video’s en vervoer naar plaatsen zoals Les Deux Alpes.

Vliegtuig – Berg-en gletsjer vliegschool, eerste vluchten en vlieguitstapjes, ontspan en geniet van het adembenemend uitzicht terwijl u over de met sneeuw bedekte Bergen, gletsjers en bossen vliegt.

Henri Giraud, Altiport, 38750 Alpe d'Huez.

Helicopter
Telefoon: 04 76 80 65 49
e-mail: saf.huez@saf-helico.com

Vliegtuig
Telefoon: 04 76 11 35 81
Telefoon: 06 88 48 70 49
e-mail: acd-versoud@wanadoo.fr

Grotte de Glace

Dit museum wordt elk jaar opnieuw gebouwd rond een nieuw thema. De grot is op 2700 meter en kan bereikt worden via de DMC kabelbaan. Toegangsprijzen variëren tussen 3 en 4 euro. Het is mogelijk om een toegangsticket te kopen in combinatie met een liftpas.

  • Tel: +33 (0) 4 76 80 30 30


Parapente

Als u parapente nog nooit een kans heeft gegeven (of misschien weet u niet echt wat het is) dan is Alpe d’Huez de uitgelezen plaats om te leren vliegen. Er zijn verschillende clubs en organisaties die mensen laten vliegen. Is het iets dat u altijd al eens wilde proberen? Waarom doet u het dan niet tijdens uw Ski Peak vakantie. Voor meer parapente ervaringen bezoekt u Venosc, 20 minuutjes verwijderd van Les Deux Alpes.


Wijn en kaas proeven

Probeer dit in de gezelligheid van uw chalet of in het hotel Rissiou.


Musea

Vaujany Fauna Museum

Hermelijnen volgen, uitkijken voor chamois, het Maison de la Faune laat bezoekers toe de ongerepte wildernis in Oisans te beleven. Daarnaast is er de permanente tentoonstelling waar liefhebbers van bloemen en planten hun hart kunnen ophalen aan de weelderige wildernis in Oisans. Laden, luiken en schermen helpen de bezoekers voetsporen en geluiden van dieren te herkennen. De tentoonstelling toon ook een groot aantal inheemse vlinders. Doorheen het museum zijn spelletjes, aanraakschermen en interactieve informatiepanelen.


Vaujany Hydro-Electric Museum

Hier toont men hoe water, door de eeuwen heen, gebruikt werd als een energiebron. Dit is de krachtigste hydrolische centrale in Frankrijk. De wetenschap en technologie hebben de regio ontwikkeld tot wat het vandaag is.

EDF Hyrdo

Geschiedenis Museum

100 jaar geschiedenis in Vaujany, verteld door de inwoners.

De tentoonstelling toont vanuit ooggetuigenissen hoe Vaujany doorheen verschillende tijden in de geschiedenis is gegaan en zich hierbij heeft aangepast. Op vlak van bevolkingsonrusten, economische problemen en verandering van het landschap.

History

Alpen en mineralen

Kom de grootste verzameling mineralen, van Frankrijk, bekijken in de originele, opvallende ruimte onder de St. Laurent kerk. Het hoogtepunt is het mooiste kwarts ter wereld, de beroemde La Gardette. Daarnaast toont het museum ook een uitzonderlijke reeks mineralen afkomstig uit de mineraalrijke regio Oisans.

Een zoölogische tentoonstelling toont het wild van de Alpen. Er zijn meer dan 140 verschillende soorten in een reconstructie van hun natuurlijke habitat te zien. Deze tentoonstelling is gebouwd in samenwerking met het Nationale Park Ecrins.

Crystal

Recreatiecentra: meer plezier of ontspan

Klik op onderstaande link om naar de pagina over de recreatiecentra te gaan.

Recreatiecentrum pagina's

Outside the entrance