Vaujany

Hoe Er Te Komen

Waar is Vaujany? Vaujany is gelegen in de Isère regio in de Rhone Alpes, net om de hoek van Alpe d’Huez en net boven Bourg d’Oisans.

Car with snow

Het dorp

VAUJANY (1300m-3300m) is gewoonweg anders! In het zonnigste deel van de Franse Alpen, waar de lucht 300 dagen per jaar strakblauw is, gelegen op een prachtige helling in het hoekje van het skigebied Alpe d’Huez – Maar hier stoppen dan ook meteen de gelijkenissen met het grote skioord. Vaujany is wellicht het ultieme skidorp.

Vaujany drone

Toegang

Het dorp ligt op een helling. Over de jaren heen heeft men alles wat de toerist verlangt gebouwd – wellness, bowling, zwembad, fitness, schaatsbaan enz. Hierbij heeft men gezorgd dat de 3 verschillende delen van het dorp verbonden zijn via een gesofisticeerd systeem van liften, roltrappen en een kleine kabelbaan.

Escalators

Bars

Er zijn enkele toffe, kleine barsmet zonneterrassen waar je terecht kunt voor een traditionele kir terwijl je enkele van de dorpsgezichten leert kennen. Je bent nooit ver verwijderd van één van de kleine, doch charmante restaurants die populair zijn bij toeristen én inwoners.

after-the-run

Recreatie-en sportcentra

Geniet van het zicht en de activiteiten in L’Espace Loisirs (Recreatie-en sportcentra) waar je fit kunt blijven en kunt ontspannen. Het is de geschikte plaats om te relaxen na een dagje skiën en het kan de kinderen bezig houden tot aan het avondmaal.

bowling vaujany

Restaurants

Trek in gratin dauphinois? Kaasfondue? Tartiflette? Raclette? Pizza? Probeer één van de vele, heerlijke, lokale gerechten. Zoals het een dorp betaamt zijn ook de restaurants klein, gezellig en niet vaak vol. Hierdoor gaan de perfecte bediening en verse producten hand in hand.

restaurants

Bergrestaurants

Even bekomen van de kou en bijtanken tijdens een sneeuwstorm? Of in de buitenlucht lunchen op een zonovergoten terras met indrukwekkend uitzicht? In de omgeving zijn heel wat goede bergrestaurants, die aanmerkelijk meer sfeer en gezelligheid bieden dan de restaurants in de vele sfeerloze Franse resorts.

mountain restaurant

La Villette

(1400m–3300m) Is een dorpje in het hart van de Franse Alpen maar dan anders. Uw mooi gerenoveerde privé chalet is omringd door authentieke Alpenhuizen, waar geiten en kippen nog rondscharrelen op vlieringen en hooizolders. De lokale bevolking wijdt zich aan de traditionele bezigheden van het platteland, zoals zij al eeuwenlang doet. ’s Avonds daalt de rust neer en is de door open haard romantisch verlichte zitkamer, de ideale plek om bij te komen en u te ontspannen.

La Villette

Andere activiteiten

We weten dat skiën en snowboarden niet voor iedereen is weggelegd. Of misschien hebt u gewoon even een dagje genoeg van het skiën. Er zijn genoeg andere dingen te beleven om u een hele week bezig te houden.

Fauna - boar

Evenementen

In zowel Vaujany, Oz en Alpe d’Huez zijn er verschillende evenementen tijdens de winter. U blijft hiervan op de hoogte via de website van Vaujany.
De evenementen verschillen van slalom skiën, freestyle skiën, langlaufen, ijshockey, ijsschaatsen, curling, bowling, comedy night, muziekoptredens en meer!

Competitive