Het Dorp

VAUJANY (1300m-3300m) is gewoonweg anders! In het zonnigste deel van de Franse Alpen, waar de lucht 300 dagen per jaar strakblauw is, gelegen op een prachtige helling in het hoekje van het skigebied Alpe d’Huez – Maar hier stoppen dan ook meteen de gelijkenissen met het grote skioord. Vaujany is wellicht het ultieme skidorp.


Een skivakantie in Vaujany

Een skivakantie in Vaujany maakt duidelijk waarom het dorp het prestigieuze Famille Plus Label heeft gekregen en in 2008 winnaar werd van de felbegeerde titel Best Family Resort van Alpes Magazine. Ski Peak biedt de wintersporter de luxe van een accommodatie met of zonder catering, heerlijk eten, fantastisch skiën, een prima plaatselijke skischool en de langste zwarte piste van Europa: een onafgebroken afdaling van 2200 m. Dat dit alles al meer dan 25 jaar een perfecte combinatie is, blijkt ieder jaar weer uit het hoge percentage tevreden, terugkerende, wintersporters.


Geschikt voor iedereen

Vaujany is een kleinschalig, vriendelijk en authentiek dorp, met een uitstekende infrastructuur en moderne voorzieningen. Ontdek tijdens een wandeling door de rustige en veilige straatjes de gezellige après-ski bars, de uitstekende restaurants en het fantastische state-of-the-art fitnesscomplex met zwembad. Maak ’s ochtends gebruik van de supersnelle 160-persoons kabelbaan met te verwaarlozen wachttijden. Voor de skiles staat de officiële Franse skischool klaar voor groot en klein, en u kunt een doorgewinterde plaatselijke gids huren voor een onvergetelijke off-piste ervaring.

Het is perfect voor gezinnen met jonge kinderen en jongeren omdat je hen gemakkelijk vrijheid kan geven.

Nick Ruth

Vaujany approach at dusk